ZusKookt
gezond eten

Waarom het belangrijk is om gezond te eten

Het is belangrijk om gezond te eten omdat het uw risico om te sterven aan een ziekte of aandoening kan verminderen. Gezond eten helpt u ook om u beter te voelen en meer energie te hebben gedurende de dag. Wat is daar niet heerlijk aan? Kortom, het is belangrijk om gezond te eten vanwege alle voordelen die je zult krijgen. Door ongezond voedsel te vermijden en in plaats daarvan gezondere opties te kiezen, kunnen de prestaties van je lichaam op talloze manieren worden verbeterd. Dus ga door en maak vandaag nog een verandering!

Het is belangrijk om gezond te eten, niet alleen voor uw gezondheid, maar ook zodat u de hele dag door meer energie hebt! Na het eten van voedsel zoals groenten of fruit (in plaats van gefrituurd/verwerkt voedsel) zoals we eerder beschreven, zul je je na slechts één maaltijd beter dan ooit voelen. Deze blogpost heeft een aantal redenen gegeven waarom het belangrijk is om gezond te eten!

9 Redenen op een rij

Hier onze 9 redenen op een rij:

Meer Energie

Heb je ooit gemerkt dat je na een vette, snelle of ongezonde snack een dip in je energie krijgt en futloos aanvoelt? Bekijk het eens zo. Je lichaam moet meer van zijn eigen energie verbruiken om het voedsel te verwerken, dus als er nauwelijks bouwstenen in zitten (bijv. magere eiwitten) dan zul je merken dat je je sneller als afval voelt dan normaal!

Beter Humeur

Van een banaan per dag ga je je echt goed voelen! Het is niet alleen een fabeltje. Het is bewezen dat het eten van bananen de stemming verbetert vanwege de dopamine die ze bevatten, en dit zal een aantal blijvende effecten hebben op je hersenchemie, naast het tijdelijk opkrikken ervan.

Minder stress

Er zijn veel manieren om stress in ons leven te verminderen, maar bepaalde voedingsstoffen kunnen ook helpen. De Huffington Post zegt dat voedingsmiddelen die vitamine C, omega 3-vetten en magnesium bevatten, kunnen helpen tegen cortisol (het “stresshormoon” volgens het artikel). Dit komt omdat ze neurotransmitters zoals dopamine en serotonine beïnvloeden – wat hun effect op je stemming dempt tijdens periodes van hoge-stress of angst.

Bepaalde voedingsstoffen kunnen ervoor zorgen dat je je minder gestrest voelt door de impact van neurotransmitters zoals dopamine en serotonine te verminderen. Wanneer je geconfronteerd wordt met verhoogde niveaus van stresshormonen als gevolg van factoren zoals deadlines op het werk of relatieproblemen.

Je bespaart geld

Gezond eten is niet alleen goed voor je lichaam, maar het is ook een geweldige manier om geld te besparen. Als je bijvoorbeeld frisdranken vervangt door kraanwater en ze eventueel op smaak brengt, bespaar je op de lange termijn heel wat geld!

Je eet minder veel

Weet je wat er zo geweldig is aan gezond eten? Het houdt je maag voor een veel langere tijd tevreden, en dat betekent minder honger.

Je wordt minder snel oud

Gezond eten kan je niet alleen helpen langer te leven, maar ook het verouderingsproces tegengaan. Waarom investeren in dure crèmes als natuurlijke voeding zoals bessen en zalm antioxidanten bevatten die je huidcellen voeden? Dit helpt de tekenen van veroudering te vertragen, dus sla deze producten in om er jeugdig uit te blijven zien!

Je bent een gezonder mensen

Ongezond eten is voor veel mensen een ernstig probleem. Het kan op lange termijn leiden tot diabetes, zwaarlijvigheid en hart- en vaatziekten. Daarom loont het uiteindelijk de moeite om zo gevarieerd mogelijk te eten – ook al geef je soms toe aan die vette snacks waar we allemaal zo nu en dan naar hunkeren.

Je verliest overtollig vet

Diëten en sporten is al moeilijk genoeg voor je lichaam, dus waarom zou je het proces niet makkelijker maken door gezonde vetten te eten?

Het is bewezen dat een vetarm dieet ongezond is. Het vervangen van die calorieën door vetrijke voeding zoals avocado’s of noten kan je juist helpen om sneller af te vallen dan voorheen!

Je zit voortaan beter in je vel

Gezond eten is een ongelooflijk lonende ervaring. Het gaat er niet alleen om hoe je je voelt, het heeft ook een enorme invloed op je productiviteit en energieniveau. Dit betekent dat je je niet alleen beter voelt, maar dat je na verloop van tijd ook meer succes zult hebben op je werk of op school als gevolg van gezond eten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *